Het belang van een gezonde huid

Zullen we het eens serieus hebben over het belang van een gezonde huid?

Arts Drs. Noor van den Boom heeft hier op ons verzoek een artikel aan gewijd en dat delen we graag met u als vaste klant van Agua Skin Institute. Drs. Van den Boom is overtuigd dat het opbouwen van een goede weerstand tegen virussen en bacteriën van groot belang is. Het verzorgen van het grootste orgaan van je lichaam (gemiddeld 1.7 vierkante meter!) de huid is hierbij de eerst barrière en een belangrijke stap.

De huid:

 • bescherming bieden tegen o.a. virussen en bacteriën
 • voelen van aanraking/druk
 • temperatuur regulatie
 • pigmentatie van de huid als bescherming tegen o.a. Uv-straling
 • de aanmaak van vitamine D
 • vermogen tot wondgenezing en zelfherstel

 

“Zorg goed voor het grootste orgaan van je lichaam: de huid! Dit is niet alleen je visitekaartje, maar ook essentieel voor de barrièrefunctie tegen ziekteverwekkers” – Drs. Van den Boom

Gezien de complexiteit van de huid is goede kennis hiervan essentieel, zodat hierop anticiperend de juiste verzorging kan worden gekozen. Het kiezen van deze juiste producten en routine voor huidverzorging kan overweldigend zijn zonder hulp van deskundige en gekwalificeerde therapeuten. De huid beschikt namelijk over een (geweldige) barrièrefunctie, bepaald door een zogenaamd ‘semipermeabel membraam’. Dit membraam zorgt ervoor dat bepaalde stoffen wél worden doorgelaten en andere stoffen juist niet. Daarnaast regelt dit membraam de juiste vochtregulatie in je huid. Door deze barrièrefuncties verhindert de huid dat er veel ingrediënten uit een groot aantal crèmes en andere huidverzorgingsproducten diep in de huid kunnen doordringen. Hierdoor kunnen de werkzame stoffen die hierin aanwezig zouden zijn niet diep in de huid doordringen, en zijn zodoende niet werkzaam. Het ‘zomaar’ – zonder specialistisch advies – aanschaffen van huidproducten is daarom absoluut niet aan te bevelen. Wat wél door het membraam van de huid heen kan, is o.a. straling zoals Uv-straling, infraroodstralen en lipoïden (vetten). Dit zijn stoffen die in vet oplosbaar zijn, zoals o.a. de vitamine A-D-E- en K.

“Door de barrièrefunctie van je huid zijn veel huidproducten niet werkzaam, mede hierdoor is het niet aan te bevelen om zonder specialistisch advies huidproducten aan te schaffen” – Drs. Van den Boom

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid steeds dunner hierdoor worden oneffenheden en huid oneffenheden meer zichtbaar. Daarnaast wordt de huid steeds minder elastisch en verliest het zijn vochtregulatie waardoor de huid ook steeds droger wordt. Deze ‘huidveroudering’ start al rond je 24e levensjaar! Vanaf dat moment is het (voornamelijk) essentieel een goede verzorging van je huid te waarborgen. Iedere huid is anders en bestaat uit meerdere structuren waardoor het voor iedereen anders is welke producten hij of zij nodig heeft.

Van den Boom: “Inmiddels heb ik zelf behoorlijk wat ervaring met diverse schoonheidssalons en huidinstituten. Dikwijls werden mij fictieve adviezen gegeven zoals: ‘Door middel van deze vocht inbrengende crème, zorg je ervoor dat je huid weer gaat stralen’. Je kan met een crème simpelweg geen vocht ‘inbrengen’.  Je kan een optimale vochtregulatie van je huid stimuleren door voldoende te drinken en een juiste crème te gebruiken die bepaalde stofjes (die vocht aantrekken) door je huid barrière heen laten.  Of, een ander fabel, er werd een behandeling geadviseerd die mijn huid zogenaamd weer liet stralen. Niets is minder waar. Je zal toch écht zelf aan de slag moeten met goede producten. Een langdurige behandeling om de zoveel tijd moeten inplannen om je huid in optimale conditie te houden. Dit is net zoals met de sporten. Door één keer te sporten krijg je ook geen “bikini-body” hiervoor moet je écht je lifestyle aanpassen.

Zo kwam ik in aanraking met AGUA Skin Institute te Eindhoven. Bij AGUA staat kwaliteit boven kwantiteit. Hier delen ze mijn mening dat huidverbetering een proces is voor de langere termijn. De behandelingen zijn ook aangepast op de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. En werkt men met de beste producten waaronder QMS. De behandelingen worden uitgevoerd door specialisten en persoonlijke aandacht staat bij Agua hoog in het vaandel. Ik voelde me oprecht begrepen, en belangrijker nog, serieus genomen. Uiteraard is het zo dat je voor een ontspannende behandeling niet per sé iemand nodig hebt met een huidspecialisatie. Maar geloof me; als je voor huidverbetering gaat is dit wel degelijk essentieel!  Bij Agua Skin Institute is dit beide gecombineerd, en kun je zowel ontspannen als je huid verbeteren; ideaal.

“Bij SKIN INSTITUTE AGUA wordt ontspanning gecombineerd met huidverbetering, een unieke combinatie” – Drs. Van den Boom

Gedurende deze introducerende behandeling werd mij aandachtig verteld door de huidspecialiste wat de stappen zijn die ze ondernam, en hoe de conditie van mijn huid was op dit moment. Er is veel verschil tussen het type behandeling. Wat ik opmerkelijk vind aan AGUA is dat ze bij AGUA-ontspanning combineren met huidverbetering. Zo werd ik gedurende de behandeling erg verwend door een ontspannende massage terwijl mijn gezichtsmasker aan het intrekken was. Opmerkelijk vond ik dat de huidspecialiste de ruimte NIET verliet gedurende het intrekken van het gezichtsmasker, maar juist van deze gelegenheid gebruik maakte om mij extra ontspanning te geven. Het masker dat bij mij werd opgebracht was een zogenaamd algenmasker. Dit masker voedt mijn huid intensief en laat daarbij eveneens zien waar mijn huid extra aandacht/verzorging behoefd. Hierna werd er door middel van zuurstoftherapie extra zuurstof aangeboden aan mijn huid. Deze zuurstof gaat wél door de barrière van de huid heen en zorgt er zodoende voor dat de huid extra gevoed wordt en de huid een directe “boost” krijgt.

“De huidbarrière wordt bij SKIN INSTITUTE AGUA niet stuk gemaakt. Het DNA blijft intact en het RNA verbetert” – Drs. Van den Boom

Na deze behandeling werden mij de volgende producten geadviseerd (zie onderstaand). Wat ik opmerkelijk vond was dat ik, in tegenstelling tot wat ik aanvankelijk zelf dacht en zelf toepaste, juist een stuk minder producten geadviseerd kreeg om te gaan gebruiken. Hierdoor kreeg ik ook echt het idee dat ze specifiek kijken naar mijn huid, zonder dat ze een ‘verkooppraatje’ hielden. Daarnaast werd mij duidelijk gevraagd wat ik het meest hinderlijk vind aan mijn huid. Ik gaf daarbij aan waar ik van denk dat mijn huidverzorging aan moet voldoen.”

Het advies van Agua:

 1. Reiniging van mijn gezicht met de Deep Gentle Cleanser van QMS-medicosmetics. Een schoonmakende lotion, welke ik met mijn handen in masseer op mijn gezicht, en daarna met lauw water afspoel. Ik haal hiermee ook al mijn make-up van mijn gezicht af. Na afloop voelt mijn huid niet trekkerig aan, i.t.t. tot eerdere lotions die ik gebruikt heb.
 2. Oogcrème: Epigen Depuff Pollution Shield Eye Serum van QMS-medicosmetics. Dankzij de keramieken uiteinde waar de crème uitkomt kan ik de crème op een masserende wijze onder mijn ogen aanbrengen en zodoende de oedeem afdrijving onder mijn ogen (extra) stimuleren. Ik zie hierna direct resultaat doordat mijn ogen er minder vermoeid uitzien, daarnaast geeft het mij een extra moment van ontspanning in de ochtend.
 3. Voor mijn verdere gezicht de Epigen Pollution Detox Serum van QMS-medicosmetics. Dit serum werkt met name tegen de pigmentatie op mijn gezicht, en gaat zodoende verdere beschadiging door pigmentatie tegen.
 4. Active Glow SPF-15” van QMS-medicosmetics. Deze crème met hierin een lichte tint, SPF-zonbescherming en hydraterende factoren maakt het tot een ideale dagcrème.
 5. De Liquid Proteins crème van QMS-medicosmetics. Deze crème zorgt voor het verbeteren van mijn huid dankzij de combinatie van verschillende huid identieke eiwitten zoals Ceramides, zijde proteïnen, Squalan, en Hyaluronzuur welke alle goed door de huidbarrière heen kunnen diffunderen.

“Voorafgaande aan de tweede behandeling was er reeds een duidelijk progressie te zien in de conditie van mijn huid. Met name de oedeemvorming onder mijn ogen was duidelijk verminderd. Tijdens deze behandeling werd mijn huid grondig gereinigd, zonder chemische hulpmiddelen. Hierdoor wordt de huidbarrière niet beschadigt en blijft je DNA intact, waardoor je RNA verbetert. Joyce (huidspecialiste) gaf gedurende de behandeling aan dat het absoluut niet nodig is om de huidbarrière stuk te maken. Sommige “Influencers” op sociale media zien er na een behandeling uit alsof ze met hun gezicht over de grond hebben geschaafd, dit zou dan moeten zorgen voor een betere conditie van de huid. Daar zijn ze het bij AGUA absoluut niet mee eens. Hier worden dan ook geen chemische middelen gebruikt waardoor de huidbarrière wordt stuk gemaakt. Een belangrijk weetje is dat het ook niet wetenschappelijk aangetoond is dat het stuk maken van de huid barrière zorgt voor een betere huidconditie.”

Bij AGUA Skin Institute wordt het RNA van de huid verbeterd, zonder de huid barrière met chemische middelen te beschadigen, zo blijft het DNA van je huid intact” – Drs. van den Boom

“Na de tweede behandeling ben ik doorgegaan met het gebruiken van bovenstaande 5 producten van QMS-medicosmetics. Ik heb gedurende deze weken steeds meer en meer resultaat geboekt. Doordat ik consequent aan de slag ben gegaan met deze dagelijkse gezichtsroutine heb ik ook écht kunnen objectiveren wat dit met de conditie van mijn huid doet.”

“Nu na vier maanden kan ik vaststellen dat ik als medisch professional erg tevreden ben over de klantvriendelijkheid, professionaliteit, en uiteraard het resultaat. Ik ben dan ook van mening dat, wil je écht huidverbetering creëren, je je ‘huidlevensstijl’ moet aanpassen. Net zoals je om gezond te willen zijn dagelijks de juiste vitaminen en mineralen moet binnenkrijgen, geldt dit dus ook voor het grootste orgaan in je lichaam: de huid! Om je huid optimaal te verzorgen moet er met de juiste producten en behandelingen aan de slag worden gegaan! Gespecialiseerd advies op dit gebied is essentieel, en bij AGUA Skin Institute bent u hiervoor absoluut bij het goede adres.”

“Om voor huidverbetering te gaan moet je, je ‘huidlevensstijl’ hierop aanpassen. Een professioneel advies door huidspecialisten is hierbij essentieel! – Drs. van den Boom