Angst voor een onnatuurlijk resultaat

Ik weet door de vele gesprekken die ik heb gevoerd tijdens consulten dat de angst voor een onnatuurlijk resultaat één van de belangrijkste redenen is voor terughoudendheid. Het kan daarom jaren duren voordat iemand de stap zet om een afspraak te maken bij een cosmetisch arts. We kennen allemaal wel “die buurvrouw” of “die beroemdheid” waarbij het gezicht totaal veranderd is, de mimiek verdwenen is een mooie natuurlijk uitstraling ver te zoeken. Het kan ook echt anders! 

Ouder worden hoort bij het leven. Er ouder uit gaan zien dus ook. Voor velen zijn het niet (alleen) de rimpels die gaan storen maar juist een verandering van het uiterlijk die een vermoeide, ontevreden of strenge uitstraling geeft. Vaak is er niet zo zeer de wens er persé jonger maar juist frisser en uitgerust uit te zien. Injectables en huidverbetering kunnen hierbij helpen.

 

Het belang van de natuurlijke balans voor een frisse en uitgeruste uitstraling

Het gaat vaak om meer dan alleen een paar rimpels wegwerken. Het gaat om het terug brengen van de balans, om daarmee een frisse en uitgeruste uitstraling terug te geven. En dat op een manier dat de individuele schoonheid bewaakt wordt, evenals het natuurlijke resultaat. Het verouderingsproces wordt daarmee geoptimaliseerd. We noemen dat “optimal aging”. 

Eerlijke antwoorden op jouw vragen

Veel mensen zitten nog met vragen en twijfels als het over behandelingen met injectables (botox en fillers) gaat. “Is het wel veilig”, “Wat zijn de risico’s”, “Kan het ook op een manier dat het natuurlijk oogt”, “Wat maakt dat het soms zo onnatuurlijk oogt”. Deze vragen bespreek ik dagelijks en ik geef graag het antwoord op jouw vragen. Zodat jij een weloverwogen besluit kunt maken, waar jij achter staat.

Kwaliteit, integriteit en betrokkenheid

Dit zijn voor mij de belangrijkste punten in mijn werk als cosmetisch arts. Mijn vakgebied vraagt om integriteit en zorgvuldigheid. De volledige intake en behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd door mijzelf. 

Ik luister graag eerst naar jouw vraag en probeer op deze manier jouw wensen en verwachtingen helder te krijgen. Op deze manier kunnen we samen een individueel behandelplan opstellen die past en uitsluit bij jouw wensen en verwachtingen. 

Daarnaast is het goed om te weten dat ik uitsluitend werk met A-merken: De injectables die ik gebruik zijn al vele jaren (vaak al 25+ jaar) op de markt en hebben hun veiligheid inmiddels in de praktijk én wetenschappelijk bewezen. 

Injectables trainer

Mijn visie en ervaring in het veilig gebruik van injectables en het belang van het bereiken van natuurlijke resultaten geef ik ook graag door tijdens mijn werkzaamheden als injectables trainer voor Galderma (Restylane en Azzalure) voor de Benelux. In deze trainingen leer ik andere cosmetisch artsen te werken met injectables.

Opleiding arts en tot longarts

Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht. Na het behalen van mijn diploma was ik met veel plezier vier jaar werkzaam in het ziekenhuis als longarts in opleiding. 

Voor mijn opleiding tot longarts was ik werkzaam op diverse afdelingen waaronder de longziekten, interne geneeskunde, cardiologie, intensive care, spoedeisende hulp en maag- darm- en leverziekten. Hierdoor ontwikkelde ik een brede medische basis die me nog dagelijks van pas komt in mijn huidige werkzaamheden.

 

Een carrière switch

Hoewel ik veel voldoening haalde uit het contact met patiënten en het vakinhoudelijke aspect van haar werk in haar opleiding tot longarts, besloot ik toch mijn hart te volgen en me om te scholen en te verdiepen in de cosmetische geneeskunde. Daarmee maakte ik van mijn passie voor esthetiek, mijn beroep.

Verdieping in de medische toepassingen van botox

Naast de esthetische toepassingen van botox heb ik me ook toegelegd op de medische toepassingen van botox. In het bijzonder de behandeling van spierspanningshoofdpijn,  migraine, klemmen of tandenknarsen en overmatig transpireren. Ook voer ik regelmatige behandelingen uit bij spierspanning gerelateerde schouder en rugklachten. 

Continue op zoek naar verbetering en nieuwe ontwikkelingen

Om mijn kennis en vaardigheden up to date te houden bezoek ik jaarlijks diverse hands-on-traingen, Masterclasses en (inter)nationale congressen. 

Aandacht voor het totaalplaatje

Bij de missie om op een voor jou prettige manier ouder te worden kan een bredere kijk passen. Daarbij hoort ook de juiste huidverzorging, leefstijl en zonbescherming. Hoe ga je bijvoorbeeld om met blootstelling aan de zon? Welke producten gebruik je voor je dagelijkse huidverzorging? Wat zijn daarbij belangrijke ingrediënten en welke ingrediënten moet je juist mijden? De specialisten van Agua en ik adviseren je hierover graag. Daarnaast bezitten we de nodige kennis over voeding en gezondheid. Kortom, het totaalplaatje om “Goed in je vel” te zitten!

 

 

Een kijkje bij Drs. Esther:

 

YouTube

 

 

 

Contactgegevens:

  • Bel of Whatsapp via het telefoonnummer 06 443 574 60
  • Mail naar info@dokteres.com

 

Voor meer informatie ga naar www.dokteres.com