5 tips om je huid de winter door te helpen.

- Nieuws

Iedereen kent het gevoel. Een trekkende, ruwe huid over je hele lichaam tijdens de koudere maanden. Het natte koude weer in de winter is soms niet om aan te zien! Maar, dat hoeft niet het geval te zijn voor je huid. Met een beetje extra aandacht zorg je ervoor dat je huis het hele jaar door straalt als de zon waar je in de winter zo naar verlangt.

 

  1. Moisturiser is je beste vriend!

Hoewel je het waarschijnlijk al vaker hebt gehoord, dit blijft het belangrijkste punt in de winter. Zorg dat je je huid goed hydrateert door een voedende moisturiser aan te brengen over je hele lichaam. De temperatuurswisselingen die je huid voelt als je van het koude buiten, je verwarmde huis in loopt, drogen je huid namelijk enorm uit. Dus besteed een beetje extra aandacht aan je huid en vergeet niet je handen en voeten in te smeren! Die hebben het vaak extra zwaar in de winter.

 

  1. Water, water, water!

Gek genoeg vergeten we in de winter vaak hoe belangrijk het is om genoeg water te drinken. Dit zie je vaak meteen terug in je huid. Voor je algemene gezondheid, maar ook voor je huid, is het een goed idee om even wat extra te letten op de hoeveelheid water die je drinkt. Je huid zal je dankbaar zijn.

 

  1. Niet te heet.

Warmte is lekker, maar probeer niet te overdrijven als je onder de douche staat. Heet water stript je lichaam van de natuurlijke oliën die je huid aanmaakt. Op deze manier kan je huid veel sneller uitdrogen. Dus probeer wanneer het kan, je huid te wassen met lauwwarm water in plaats van heet.

 

  1. Treat yourself!

Het ultieme tegengif voor een winter dipje, is een goede verwensessie. Neem een avondje tijd voor jezelf met een lekkere diepe scrub voor je lichaam, en een hydraterend masker voor je gezicht. En als je er echt voor wil gaan, boek dan een lichaamsbehandeling bij een spa. Wij adviseren de ultimate detox reviver voor de zachtste huid die je in tijden hebt gevoeld.

 

  1. Laagjes!

Nee niet laagjes kleding, laagjes huidverzorging! Voor een echt diepe verzorging van je huid, kan je een paar laagjes van verschillende producten aanbrengen. Een van de beste trio’s wordt gemaakt door Aromatherapy Associates. Begin voor het beste resultaat met een van de hydraterende body gels, breng daarna een laagje van de body oil aan, en sluit af met een van de body lotions. Je voelt je helemaal herboren!

‹‹ Terug naar blog